Wijziging in ZAV-beleid

Als huurder heeft u het recht uw woning aan uw persoonlijke smaak en wensen aan te passen. Maasvallei wil daar graag aan meewerken en geeft u de ruimte om uw eigen wooncomfort vorm te geven. Daarbij gelden echter bepaalde regels. Die regels staan beschreven in ons ZAV-beleid (Zelf Aangebrachte Voorzieningen).
 
In 2018 is het ZAV-beleid binnen Maasvallei actueel gemaakt. Hiervoor is dan ook een nieuwe brochure ontwikkeld. Welke wijzigingen kunt u als huurder verwachten?
 
In het oude ZAV-beleid werd bij elke aanvraag beoordeeld met een ‘ja’ of een ‘nee’. In de nieuwe situatie heeft Maasvallei ervoor gekozen om vier categorieën op te stellen waarmee uw aanvraag kan worden beoordeeld, namelijk:
 
Categorie 1:Toegestaan en mag blijven zitten;
Categorie 2:Toegestaan en mag niet blijven zitten, tenzij overname;
Categorie 3:Toegestaan en mag niet blijven zitten en niet worden overgenomen;
Categorie 4: Niet toegestaan.
 
Erg belangrijk hierbij is dat deze beoordeling altijd kan afwijken en daarom dient u ten alle tijden een aanvraag in te dienen. Voor wat betreft uw aanvragen verandert er niets. U kunt uw aanvraag nog steeds indienen via onze website, via mijn maasvallei en via het formulier dat beschikbaar is bij ons op kantoor.
 
Daarnaast kunt u de informatie ten aanzien van het ZAV-beleid terugvinden in een vernieuwde brochure. De brochure is hier te vinden. Tevens is deze beschikbaar bij ons op kantoor.
 
Voor verdere vragen kunt u altijd contact opnemen met Maasvallei, T 043 – 368 37 37