Nieuwbouw voor nu en later

Maasvallei bouwt nieuwe woningen om aan de vraag van nu en de toekomst te kunnen blijven voldoen. We investeren in wijken en houden deze leefbaar. Soms verkopen we woningen om nieuwbouw mogelijk te kunnen blijven maken. Een gemengd woningenbezit van goede kwaliteit afgestemd op de behoefte. Dat is waar we het voor doen.

Een overzicht van actuele nieuwbouwprojecten:

Burgemeester Bauduinstraat
Tussen de Burgemeester Bauduinstraat en de Groene Loper worden in opdracht van Maasvallei zestig sociale huurappartementen ontwikkeld. De nieuwbouw bestaat uit twee blokken, waarvan zestig appartementen voor Maasvallei en twintig voor Servatius. De appartementen verbinden Wittevrouwenveld met de Groene Loper waarmee een samensmelting ontstaat tussen oost en west in Maastricht. De appartementen worden halverwege 2023 opgeleverd.  

Bekijk hier de brochure. De inschrijving voor deze appartementen is reeds gesloten.

Rembrandtstraat
Binnenkort worden 36 duplexwoningen in de Rembrandtstraat in de wijk Amby gesloopt. Hiervoor komt vervangende nieuwbouw in de plaats bestaande uit 17 appartementen en 12 grondgebonden woningen. Deze sluiten beter aan bij de huidige kwaliteitsstandaard en woonbehoeften van onze doelgroep.
Met een heldere visie op de mogelijkheden van de locatie en Programma van Eisen kwamen BAM Wonen en Martens Willems & Humblé architecten samen als winnaar uit de aanbesteding.
Op 1 februari 2023 is door Jeffry Savelkoul van BAM Wonen en Sarah Klein Haneveld van Maasvallei de turn-key overeenkomst ondertekend.
Na het doorlopen van de vergunningsprocedures is de doelstelling om in het najaar te starten met de nieuwbouw.