Uw huur opzeggen

De opzegtermijn is minimaal één maand. De laatste huurdag mag op elke werkdag van de week vallen, maar niet in het weekend of op een feestdag.
Omdat we een aantal afspraken met u gaan inplannen kunt u uw opzegging het makkelijkste telefonisch via de klantenservice regelen (043-3683737).

Benodigde gegevens
Om uw opzegging te kunnen aannemen en verwerken hebben wij de volgende gegevens van u nodig:
 - De gewenste einddatum van uw huur.
 - Uw nieuwe adres/correspondentie adres.
 - Uw telefoonnummer en/of e-mailadres.
 - Uw toestemming (ja of nee) voor het delen van uw contactgegevens met een nieuwe kandidaat-huurder voor het bezichtigen van de woning. Zonder uw toestemming kunnen wij nieuwe kandidaat-huurders niet met u in contact brengen en kunnen eventuele overnames niet worden aangeboden.

Zonder deze gegevens kunnen wij uw huuropzegging helaas niet in behandeling nemen.

Eerder opzeggen
U hoeft natuurlijk niet te wachten met opzeggen tot één maand voor uw verhuizing. U mag ook eerder uw huur opzeggen, bijvoorbeeld twee of drie maanden van tevoren.

Vooropname
De klantenservice zal tijdens het aannemen van uw huuropzegging meteen een afspraak met u inplannen voor een vooropname. Tijdens deze opname loopt de opzichter samen met u door de woning om te bepalen hoe u de woning dient achter te laten en welke zaken eventueel ter overname aangeboden mogen worden aan de nieuwe huurder.

Bezichtiging door nieuwe huurders
Indien u hier akkoord voor gegeven heeft, zal Maasvallei u in contact brengen met een nieuwe kandidaat-huurder voor het plannen van een bezichtiging. Zodra deze nieuwe huurder de woning accepteert kunt u met hem/haar onderhandelen over de zaken die u ter overname wilt aanbieden.

Eindopname
Tijdens de voorinspectie maakt de opzichter met u een afspraak voor een eindopname. Deze vindt meestal plaats op de laatste dag van uw huurcontract. Tijdens deze eindopname zal de opzichter controleren of u de woning oplevert zoals afgesproken tijdens de vooropname, neemt u samen de meterstanden op en levert u de sleutels in.

Eindafrekening
Binnen enkele weken na de eindopname ontvangt u tenslotte de eindafrekening. Hierop staan alle bedragen vermeld die nog openstaan en/of verrekend dienen te worden. Eventueel te veel betaalde huur wordt dan tevens aan u teruggestort.