Uw huur opzeggen

De opzegtermijn is minimaal één maand. De laatste huurdag mag op elke werkdag van de week vallen, maar niet in het weekend of op een feestdag.
Het opzeggen van uw huur doet u schriftelijk via onderstaand formulier of door een aangetekende brief te versturen.

Benodigde gegevens
Om uw opzegging te kunnen aannemen en verwerken hebben wij de volgende gegevens van u nodig:
 - De gewenste einddatum van uw huur.
 - Uw nieuwe adres/correspondentie adres.
 - Uw telefoonnummer en/of e-mailadres.
 - Uw toestemming (ja of nee) voor het delen van uw contactgegevens met een nieuwe kandidaat-huurder voor het bezichtigen van de woning. Zonder uw toestemming kunnen wij nieuwe kandidaat-huurders niet met u in contact brengen en kunnen eventuele overnames niet worden aangeboden.

Wanneer u als erfgenaam de huurovereenkomst wenst te beëindigen in verband met overlijden van de huurder, dan dient u bij de huuropzegging een akte van overlijden toe te voegen.

Zonder deze gegevens kunnen wij uw huuropzegging helaas niet in behandeling nemen.

Eerder opzeggen
U hoeft natuurlijk niet te wachten met opzeggen tot één maand voor uw verhuizing. U mag ook eerder uw huur opzeggen, bijvoorbeeld twee of drie maanden van tevoren.

Vooropname
Na ontvangst van uw opzegging zal er een afspraak ingepland worden voor een vooropname. Tijdens deze opname loopt de opzichter samen met u door de woning om te bepalen hoe u de woning dient achter te laten en welke zaken eventueel ter overname aangeboden mogen worden aan de nieuwe huurder.

Bezichtiging door nieuwe huurders
Indien u hier akkoord voor gegeven heeft, zal Maasvallei u in contact brengen met een nieuwe kandidaat-huurder voor het plannen van een bezichtiging. Zodra deze nieuwe huurder de woning accepteert kunt u met hem/haar onderhandelen over de zaken die u ter overname wilt aanbieden.

Eindopname
Tijdens de vooropname maakt de opzichter met u een afspraak voor een eindopname. Deze vindt meestal plaats op de laatste dag van uw huurcontract. Tijdens deze eindopname zal de opzichter controleren of u de woning oplevert zoals afgesproken tijdens de vooropname, neemt u samen de meterstanden op en levert u de sleutels in.

Eindafrekening
Binnen enkele weken na de eindopname ontvangt u tenslotte de eindafrekening. Hierop staan alle bedragen vermeld die nog openstaan en/of verrekend dienen te worden. Eventueel te veel betaalde huur wordt dan tevens aan u teruggestort.
Wij hebben uw huuropzegging ontvangen. Maasvallei zal u binnen vijf werkdagen schriftelijk een bevestiging sturen.
Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

Om ervoor te zorgen dat u als vertrekkende huurder afspraken kunt maken met een mogelijke nieuwe huurder over een bezichtiging en de eventueel overnames (bijv. stoffering en meubilair) wil Maasvallei uw contactgegevens doorgeven aan de potentiele nieuwe huurder. Dit doen wij echter niet zonder uw toestemming. Daarom vragen wij u onderstaand aan te geven of wij uw gegevens mogen verstrekken.
Velden met een * zijn verplicht in te vullen.