Forse stijging energietarieven

De huishoudelijke energietarieven voor het voorjaar van 2019 zijn bekend. De energierekening van huurders gaat met bijna 20 % behoorlijk omhoog. Deze stijging is een keuze vanuit de overheid, waar wij als woningstichting helaas niets aan kunnen veranderen. De belastingverhogingen stijgen zowel voor de tarieven van aardgas als van elektriciteit.

Maasvallei voelt zich echter verantwoordelijk voor haarhuurders en probeert daarom waar mogelijk de laagst mogelijke tarieven door te voeren. Deze tarieven gelden voor de huurders die te maken hebben met de warmtewet. Hiervan is sprake indien u gebruik maakt van een collectieve CV ketel.

Verder willen wij graag met u meedenken zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Daarom adviseren wij uw voorschotten bij ons te verhogen. Hiermee voorkomt u een hoge(re) eindafrekening van de stook- en servicekosten in juni. Indien u geen elektra en/of gas afneemt vanuit Maasvallei, raden wij aan contact op te nemen met uw energieleverancier. Zij kunnen u passend advies geven.

Naast korte termijn oplossingen, denken wij na over een oplossing ofwel verlichting van kosten voor de lange termijn. Maasvallei gaat daarom de komende jaren flink inzetten op duurzaamheid. Hiermee wordt het energieverbruik en daarmee de energiekosten beperkt(er).

Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen metMaasvallei op 043 368 3737.