Hoogste punt bereik in nieuwbouwproject Rembrandstraat, Maastricht

Maastricht, 17 juli 2024

Gisteren vierden we een belangrijke mijlpaal in het nieuwbouwproject aan de Rembrandstraat in de wijk Amby in Maastricht. Het hoogste punt van het nieuwbouwproject, dat bestaat uit een modern appartementengebouw met zeventien appartementen en twaalf ruime grondgebonden woningen, is bereikt. Dit feestelijk moment werd onder het genot van een puntzak friet gevierd met betrokkenen, waaronder de medewerkers van BAM Wonen, Woningstichting Maasvallei en Martens, Willems & Humblé Architecten.

Duurzaamheid en comfort centraal
De appartementen zijn ontworpen met een gebruiksoppervlakte van 65 tot 68 m² en beschikken over twee slaapkamers met een royale lichtpui naar buiten. De grondgebonden woningen bieden een gebruiksoppervlakte van 81m² en zijn ontworpen met praktische comfort als uitgangspunt.

Alle woningen worden gasloos gebouwd en voorzien van een eigen warmtepomp voor verwarming en warm water. Daarnaast worden op het dak van de grondgebonden woningen zonnepanelen geplaatst, waarmee wordt bijgedragen aan een duurzaam energieverbruik volgens de BENG-normen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Het ontwerp van Martens, Willems & Humblé Architecten herinterpreteert de kenmerkende wederopbouwarchitectuur van de omgeving op eigentijdse wijze.

Toekomstgericht en groen
“We zijn trots dat we het hoogste punt hebben bereikt in dit ambitieuze project”, aldus Ruud Starren, projectleider van Maasvallei. “De nieuwe woningen aan de Rembrandstraat zullen niet alleen voldoen aan de hedendaagse comfort- enduurzaamheidseisen, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk Amby."

De nieuwe woningen zijn centraal gelegen tussen stad en groen, met een levendige woonstraat die direct contact biedt met de omgeving. Naast het appartementencomplex wordt ruimte gecreëerd voor parkeergelegenheid voor bewoners en voor groenvoorzieningen, waarmee wordt ingespeeld op de behoeften van zowel bewoners als de buurt.

De oplevering van de huurwoningen wordt verwacht in het laatste kwartaal van 2024. Momenteel is de verhuur in volle gang. De appartementen, welke geschikt zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden, zijn inmiddels allemaal verhuurd. De grondgebonden woningen zijn specifiek ontworpen voor gezinnen. Hiervan zijn nog een paar woningen beschikbaar. Heeft u interesse? Laat het ons weten via info@maasvallei.nl of bel 043 368 37 37.