Eerste team Bewonerskrachten in Amby van Start

Maastricht, 20-08-2021

Vandaag was de feestelijke aftrap van ons eerste team Bewonerskrachten. Na een succesvolle participatie aan de driedaagse cursus, heeft onze bestuurder Alex Meij de certificaten uitgereikt aan de teamleden. Het team bestaat uit enthousiaste bewoners die zich actief willen inzetten voor de leefbaarheid in hun woonwijk.

Goed voorbereid aan de slag
Servatius Wonen & Vastgoed werkt al bijna 10 jaar samen met Bewonerskrachten. Huurders geven vaak aan dat de wijk schoner is en dat buurtbewoners zich meer gehoord en veiliger voelen in de wijk sinds de komst van de Bewonerskrachten. Met hun ervaring hebben zij ons de afgelopen tijd op weg geholpen om het eerste team op te zetten. We hebben samen gezocht naar bewoners in de wijk Amby die zich bij het team Bewonerskrachten willen aansluiten. Daarnaast heeft Servatius de trainingen verzorgd voor ons team.

Leefbaar Amby
Vanaf 1 september aanstaande zullen de Bewonerskrachten regelmatig, in herkenbare kleding, door de wijk lopen. Ideeën die zij hebben om de leefbaarheid naar een hoger niveau te brengen, zullen zij met ons bespreken.

Wij hebben veel vertrouwen in ons eerste team Bewonerskrachten en we kijken met plezier uit naar een fijne samenwerking.