Bouw appartementen Groene Loper bereikt hoogste punt

Maastricht, 18 november 2022

De bouw van tachtig nieuwe appartementen voor de sociale huursector aan de Bauduinstraat door Maasvallei heeft zijn hoogste punt bereikt. Bij deze mijlpaal werd even stilgestaan samen met Servatius en aannemer Laudy Bouw & Ontwikkeling die de nieuwbouw realiseert. Een feestelijk moment waarbij Raymond Veugelers, algemeen directeur van Laudy, alle betrokkenen bedankte en trakteerde op een heerlijke puntzak friet. De appartementen worden begin 2023 opgeleverd en de verhuur is op dit moment in volle gang.

Betaalbare huurwoningen
Het realiseren van betaalbare huurwoningen op deze plek draagt bij aan een goede balans in de variatie aan bewoners aan de Groene Loper. De woningen zijn bestemd voor een brede doelgroep starters, mensen van middelbare leeftijd en ouderen. Het complex is gelegen aan de noordelijke kop van de Groene Loper en bestaat uit twee blokken, waarvan zestig appartementen voor Maasvallei en twintig voor Servatius. Het appartementengebouw met vier, vijf en zes woonlagen is een van de weinige nieuwbouwcomplexen in de sociale sector aan de Groene Loper. De appartementen verbinden Wittevrouwenveld met de Groene Loper waarmee een samensmelting ontstaat tussen oost en west in Maastricht.

De Groene Loper
De twee kilometer lange Groene Loper in Maastricht loopt als een brede groene laan over de nieuwe A2-tunnel. Aan weerszijden van de laan worden ongeveer duizend nieuwe woningen en appartementen gerealiseerd waarmee een bruisend nieuw stadsdeel van Maastricht ontstaat. Waar voorheen de snelweg oost en west in tweeën splitste, ontvouwt zich nu nieuwe woon- en leefomgeving waarin bestaande wijken verbonden worden tot één geheel door een groene zoom. De verscheidenheid aan architectuur, woonvormen en de mix aan bewoners zorgen voor een levendig en attractief stadsdeel dat Maastricht een extra dimensie en dynamiek geeft. De Groene Loper flirt aan de ene kant met de geneugten van de stad en is anderzijds de toegangspoort naar de rust en recreatie in het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland. Het beste van twee werelden.