Help jij onze bewoners om meer grip te krijgen op de energiekosten?

Help jij onze bewoners om meer grip te krijgen op de energiekosten? Samen met de gemeente Maastricht, Servatius en Woonpunt gaat Maasvallei energiecoaches inzetten. Daarvoor zijn we op zoek naar enthousiaste bewoners die voor ons als energiecoach aan de slag willen.
 
Wat doet een energiecoach?
Als coach help je anderen om geld te besparen op hun energierekening. Je draagt bij aan het verduurzamen van de gemeente. Je geeft bewoners thuis advies over hoe ze kosten kunnen besparen op hun energierekening. Bijvoorbeeld over het ventileren van de woning en het zuinig gebruik van de thermostaat. Je geeft energiebesparende tips, zoals het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie. Je krijgt een aantal energiebesparende spullen mee die je samen met de bewoners kunt aanbrengen.
 
Wat wordt van de energiecoach verwacht?
Als energiecoach is het vooral belangrijk dat je interesse hebt in energiezuinig wonen en zelf bezig bent met energie besparen. Je bent vriendelijk, enthousiast en denkt in oplossingen. Je bent sociaal, behulpzaam en maakt makkelijk contact.
Van tevoren krijg je een uitgebreide training van een professionele energieadviseur, zodat je goed beslagen ten ijs komt. De training neemt een dagdeel in beslag, en daarnaast ongeveer 8 uur aan zelfstudie. We willen graag dat een energiecoach minimaal tien huisbezoeken doet. Je werkt zelfstandig en plant je eigen afspraken in overleg met de bewoners.
Wat krijg je?
•          Training van een professionele energieadviseur bij het Centrum voor natuur- en milieueducatie Maastricht en regio;
•          Veel vrijheid om zelf je huisbezoeken te plannen;
•          Overleg met andere energiecoaches;
•          Een vast aanspreekpunt voor alle vragen die jezelf hebt als energiecoach;
•          Vrijwilligersvergoeding van € 20,- voor elk huisbezoek.

Voel jij je aangesproken?
Ben je enthousiast, is dit iets voor jou? Om je aan te melden of voor meer informatie stuur je een mailtje naar meedoen@maasvallei.nl. Remco Theunisz neemt dan contact met je op!