Samen werken aan een leefbare buurt

De Veilige Buurten Aanpak is een initiatief van de drie Maastrichtse corporaties, gemeente, politie en Traject om samen met buurtbewoners te werken aan een leefbare buurt. Bij de Veilige Buurten Aanpak draait het allemaal om de eigen inbreng van buurtbewoners. Een Veilige Buurten Team (VBT) hoort graag van de buurtbewoners wat zij belangrijk vinden en gaat hiermee samen met de bewoners aan de slag. Zo werkt het VBT schouder aan schouder met betrokken bewoners aan het verbeteren van de leefbaarheid in deze buurt.
Vier Veilige Buurten Teams
Momenteel zijn er in Maastricht vier Veilige Buurten Teams actief. Er is een VBT voor Mariaberg, voor Limmel/Nazareth, voor Wyckerpoort en voor Wittevrouwenveld. Iedere wijk heeft zijn eigen karakter met vaak ook eigen specifieke uitdagingen. Dat maakt van de Veilige Buurten Aanpak ook echt maatwerk.
 
Kijk voor meer informatie op www.veiligebuurten.nl. Hier kunt u ook in contact komen met een van de Veilige Buurten Teams. U kunt ook contact opnemen met Ingrid Hanssen en Helene Berg van Maasvallei om u hierbij te helpen. T (043) 368 37 37, i.hanssen@maasvallei.nl of h.berg@maasvallei.nl