Samen werken aan een leefbare buurt

De Veilige Buurten Aanpak is een initiatief van de drie Maastrichtse corporaties, gemeente, politie en Trajekt om samen met buurtbewoners te werken aan een leefbare buurt. Bij de Veilige Buurten Aanpak draait het allemaal om de eigen inbreng van buurtbewoners. Een Veilige Buurten Team (VBT) hoort graag van de buurtbewoners wat zij belangrijk vinden en gaat hiermee samen met de bewoners aan de slag. Zo werkt het VBT schouder aan schouder met betrokken bewoners aan het verbeteren van de leefbaarheid in deze buurt.
Acht Veilige Buurten Teams
Momenteel zijn er in Maastricht acht Veilige BuurtenTeams actief. Er is een VBT voor Caberg-Malpertuis & Brusselsepoort west,Daalhof, De Heeg, Limmel/Nazareth, Malberg & Oud-Caberg, Mariaberg, Wittevrouwenvelden voor Wyckerpoort. Iedere wijk heeft zijn eigen karakter met vaak ook eigenspecifieke uitdagingen. Dat maakt van de Veilige Buurten Aanpak ook echtmaatwerk.
 
Kijk voor meer informatie op www.veiligebuurten.nl. Hier kunt u ook in contact komen met een van de Veilige Buurten Teams. Maasvallei neemt niet structureel deel aan het VBT, echter zijn Ingrid Hanssen en Hélène Berg op afroep beschikbaar voor huurders van Maasvallei. U kunt contact opnemen met hen om u hierbij te helpen. T (043) 368 37 37, i.hanssen@maasvallei.nl of h.berg@maasvallei.nl