Twee keer een A score voor Maasvallei

Jaarlijks maakt brancheorganisatie Aedes de prestaties van woningcorporaties inzichtelijk en vergelijkbaar in de Aedes-benchmark. Woningstichting Maasvallei behaalde in 2022 mooie resultaten!

Sarah Klein Haneveld, directeur-bestuurder Maasvallei: “We zijn blij om te zien dat de inspanningen die we dagelijks leveren voor onze bewoners hebben geresulteerd in deze mooie scores op de Aedes benchmark.”

Hoge waardering voor onze dienstverlening
Persoonlijk contact en ‘in één keer goed’ is ons uitgangspunt. We zijn dan ook erg trots dat het ‘Huurdersoordeel’ een A-score heeft opgeleverd met een stijging op alle onderdelen.
Nieuwe huurders van Maasvallei waarderen de dienstverlening in 2022 gemiddeld met een 8,3. Dit is een stijging t.o.v. vorig jaar en hoger dan het sectorgemiddelde (7,7).
Huurders met een reparatieverzoek waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,0. Ook op dit onderdeel zijn we dit jaar gestegen (van 7,8 naar 8,0) en presteren we beter dan het sectorgemiddelde (7,7).
Vertrokken huurders waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,3. Vorig jaar was de score 7,8 en het sectorgemiddelde bedraagt 7,6.

Focus op verduurzaming
Het prestatieveld ‘Duurzaamheid’ werd beoordeeld met een B-score. Onze focus ligt de komende jaren op het nog energiezuiniger maken van onze woningportefeuille om later de stap mogelijk te maken naar CO2 neutraal bezit. Hierbij stellen wij ons ondernemend en innovatief op en zetten een extra stap voor onze huurders op het gebied van betaalbaarheid, kwaliteit en beschikbaarheid van onze woningen.

Bedrijfslasten in balans
Onze bedrijfslasten zijn gemiddeld € 771 per woning. Dit is goed voor een A-score op het prestatieveld ‘Bedrijfslasten’. Het gemiddelde van de sector ligt op € 877.

Over de Aedes-benchmark
De benchmark bestaat uit vijf prestatievelden die beoordeeld worden met een letter (A,B,C) waarbij een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde score en een C voor een score onder het gemiddelde. Klik hier voor meer informatie over de Aedes-benchmark.