Start renovatie Hoeve Westrand

Landgoed Severen
Onlangs is de renovatie gestart van de Hoeve Westrand. Dit is een Rijksmonument, gelegen op het Landgoed Severen aan de West-rand van Amby. Het landgoed heeft door de loop der eeuwen allerlei soorten eigenaren en bestemmingen gekend. Zo heeft hier een klooster gezeten, een meisjesschool, een kindertehuis en nog veel meer. De Hoeve zelf was oorspronkelijk een boerderij. In 1986 heeft Woningstichting Maasvallei Huize Severen en daarmee ook de Hoeve in eigendom verkregen.

Nieuwe bestemming van de Hoeve 
De Hoeve is een zeer mooi onderdeel van Huize Severen, maar in bezit van Maasvallei tot op heden niet goed tot zijn recht gekomen. Daarom heeft Maasvallei besloten 8 sociale huurwoningen in de Hoeve te realiseren. Dit zijn alle 8 grondgebonden woningen die beschikken over minimaal 2 slaapkamers. De huurprijzen zullen liggen tussen de €597,- en €710,- kale huur per maand.

Voortgang renovatie
Om iedereen op de hoogte te houden van de renovatie, zal Maasvallei regelmatig een bericht plaatsen op haar facebook-pagina over de vorderingen. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Maasvallei op 043 368 3737.

 De renovatie van de Hoeve wordt in samenwerking met de Provincie gedaan.