Noodfonds Energie opgericht

Wist u dat er naast het gemeentelijke noodfonds nu ook het landelijk tijdelijk Noodfonds Energie is opgericht?
Het landelijk tijdelijk Noodfonds Energie is opgericht door energieleveranciers en een aantal maatschappelijke organisaties. De Rijksoverheid ondersteunt dit landelijk fonds. Dit noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Aanvragen kan tot en met 30 april 2023.  

Wie kan steun aanvragen bij het tijdelijk Noodfonds Energie?
De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:  
  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan 2.980 euro (alleenstaand) of 3.794 euro (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8 procent vakantiegeld.  
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier.  
  • De rekening voor gas en stroom is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.  
Hoe aanvragen? 
Alle informatie over de aanvraag is te vinden op www.noodfondsenergie.nl.
Hier vindt u ook de antwoorden op veelgestelde vragen.  
Aanvragen kan tot en met 30 april 2023 over de periode oktober 2022 tot en met maart 2023. 

Meer weten over energie? Op onze speciale pagina "Alles over energie" geven wij informatie over wat Maasvallei voor huurders kan betekenen, wat de gemeente en de Rijksoverheid doet en wat huurders zelf kunnen doen (tips) om de energiekosten te verlagen. Ook staat daar antwoorden op de meest gestelde vragen.