Maasvallei maakt werk van groen!

Onlangs heeft Maasvallei alle groenvoorzieningen bij haar complexen opnieuw in kaart gebracht, het programma van onderhoud goed bekeken en een aanbesteding gehouden. Als gevolg hiervan wordt het groen onderhoud vanaf april 2016 uitgevoerd door 2 bedrijven. Dit zijn Rooden Landscape Solutions en Vaessen Groenvoorziening.

Maasvallei heeft het groen aan de complexen aanbesteed om ervoor te zorgen dat het onderhoud ook op lange termijn uitvoerbaar en betaalbaar blijft. Door nog met 2 leveranciers te werken heeft dit positieve gevolgen voor de continuïteit, uniformiteit en planning van het onderhoud. Daarnaast levert het schaalvoordelen op. Bij de aanbesteding is echter niet alleen gelet op een lage prijs. Social return (inzet door de groenaannemers van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) is ook een belangrijk punt in de gunning geweest.

Naast dat er wellicht een ander bedrijf het onderhoud uitvoert bij uw complex, verandert er ook nog een en ander als gevolg van het verbod op het gebruik van bestrijdingsmiddelen per 1 april 2016. Onkruid zal voortaan op een alternatieve manier worden bestreden door middel van hitte (thermisch) in plaats van het spuiten met bestrijdingsmiddelen.

Heeft u vragen over het groenonderhoud bij uw complex? Neem dan gerust contact op.