Leden onafhankelijke klachtencommissie gezocht

Woningcorporaties en huurdersbelangenverenigingen in Zuid-Limburg vinden klachten van huurders belangrijk. Ze zijn immers een bron van informatie voor de verbetering van hun dienstverlening. Daarom werken woningcorporaties Servatius, Woonpunt en Maasvallei sinds 1 maart 2019 met Qwestie, een onafhankelijke klachtencommissie. Hiervoor zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden.

Waar houdt u zich mee bezig?
Is er een klacht waar een huurder zelf niet uitkomt met de corporatie dan kan hij een beroep doen op Qwestie. Deze geeft deskundig en onafhankelijk advies bij klachten over de dienstverlening van de corporatie. Of het nu gaat over de inhoud van de klacht of over het proces. Als lid van de klachtencommissie bent u verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de procedures, zodat huurders verzekerd zijn van een goede afhandeling van hun klacht.

Wat vragen wij van u?
Wij zoeken twee leden met elk een specifieke achtergrond: één persoon met een sociaaljuridische of ‘social work’ achtergrond en één persoon met een bouwtechnische achtergrond. Alle leden hebben bij voorkeur affiniteit met sociale volkshuisvesting en met de regio. De commissie opereert in wisselende samenstelling van drie personen. Kijk hier voor de profielschetsen van de leden.

Procedure
Interesse? Reageren kan tot 31 januari 2020 via f.teschers@servatius.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Frank Teschers via 06-10939160 of bovenstaand e-mailadres. De twee nieuwe leden van Qwestie worden benoemd door de gezamenlijke besturen van de deelnemende corporaties. Eén van de leden wordt voorgedragen door de gezamenlijke huurdersverenigingen van de woningcorporaties. Het is de bedoeling dat de nieuwe leden per 1 maart 2020 worden geïnstalleerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.