Groen en gezellig: samenwerken aan een mooiere buurt

Maastricht, 30 mei 2024

In verschillende wijken van Maastricht werken we hard om de omgeving groener en aantrekkelijker te maken. Dinsdag vond in de wijk Amby op het Hof van Severen de eerste Doe-Dag plaats. Bewoners, vrijwilligers, het re-integratiebedrijf Annex en leerlingen van de Praktijkschool Terra Nigra hebben het kale plein samen flink aangepakt. Tien Appelkisten zijn aangepast zodat iedereen, jong en oud, met of zonder beperking, hier kan tuinieren.

Huurdersinitiatief
Bij Maasvallei vinden het belangrijk om meer te doen dan alleen huizen verhuren. We denken ook na over hoe we het leven in onze buurten fijner kunnen maken. We luisteren graag naar ideeën van bewoners die zich willen inzetten voor hun wijk.
Desiree Maas, een huurder van Maasvallei, deelde met ons haar wens om het plein aantrekkelijker te maken zodat bewoners elkaar vaker buiten kunnen ontmoeten. Een geweldig idee dat wij samen met andere partners ondersteunen.

Kom langs en doe mee!
In de komende tijd zal het Hof van Severen steeds groener worden. Ben je benieuwd naar deze plek? Kom dan eens kijken bij het hof, gelegen achter De Koffiepot. Wil je ook meehelpen als vrijwilliger? Laat het ons weten door contact op te nemen met Hélène Berg via 043-3683780 of h.berg@maasvallei.nl.

Samen maken we de buurt groener en gezelliger!