Een mijlpaal bereikt in Mariaberg!

Maastricht, 8 februari 2024

Na de succesvolle oprichting van bewonerskrachtenteams Amby en Heer hebben we samen met Woonpunt de krachten gebundeld en een Bewonerskrachtenteam in Mariaberg opgericht. Na maanden van voorbereiding en samenwerking was het dinsdag eindelijk tijd voor de feestelijke installatiebijeenkomst.

Bewonerskrachten zijn actieve en betrokken bewoners van een wijk die een belangrijke rol spelen in het creëren van een fijne woonomgeving. Zij zijn de oren en ogen in de wijk, lopen wekelijks een ronde door de buurt, signaleren gebreken en onveilige situaties en geven deze door aan de woningcorporatie of spreken bewoners daarop aan. Zo dragen zij samen met bewoners en met hulp van Maasvallei en Woonpunt bij aan een schone, veilige en prettige woonomgeving.

In september 2023 startte onze gezamenlijke zoektocht naar betrokken bewoners met een hart voor Mariaberg, die graag een steentje willen bijdragen aan de wijk. Na het doorlopen van een aantal leerzame en inhoudelijke workshops ontvingen de enthousiaste deelnemers gisteren hun certificaten en werden ze officieel geïnstalleerd tot bewonerskracht.

Roger Velraad, Facilitator Klant van Maasvallei, en Léon Heckmans, Directeur Wonen en Leven van Woonpunt, feliciteerden de nieuwe bewonerskrachten en bedankten hen voor hun betrokkenheid. Roger Velraad: “We zijn ontzettend blij dat jullie je inzetten voor dit belangrijke werk. Jullie helpen onze woningcorporaties enorm om wijken naar een hoger niveau te tillen. Heel erg bedankt en veel succes!” Léon Heckmans sloot zich hierbij aan: “We zijn super blij met de inzet en het enthousiasme om te bouwen aan leefbare wijken. Jullie zijn belangrijke mensen die weten wat er speelt en ervoor kunnen zorgen dat wijken leefbaar zijn én blijven!”.

Dit is pas het begin! De samenwerking met Woonpunt stopt namelijk niet in Mariaberg. Ons bewonerskrachtenteam in Heer wordt - tot het compleet is - ondersteund door twee teamleden uit het bewonerskrachtenteam Nazareth van Woonpunt. Daarnaast zijn we in januari gestart met de gezamenlijke werving van enthousiaste bewoners in de wijk Wittevrouwenveld, die zich willen inzetten voor hun buurt. 

We zijn trots op onze bewonerskrachten en op de samenwerking met Woonpunt. Samen gaan we voor hetzelfde doel: Bouwen aan leefbare wijken in Maastricht!