Brede wooncoalitie gaat woningtekort aanpakken en woonklimaat verbeteren

Iedereen in Nederland moet in een huis kunnen wonen waarin hij of zij zich thuis voelt. Wij willen daar aan werken. Wij, dat zijn Aedes (vereniging van woningcorporaties) en 33 andere organisaties die allemaal dagelijks bezig zijn met wonen, bouwen, zorg en welzijn. Samen hebben we de Actieagenda Wonen gemaakt, met onze plannen voor de komende tien jaar. De plannen in de Actieagenda Wonen voor de komende tien jaar zijn verdeeld in vier onderwerpen:
  • Een miljoen nieuwe woningen bijbouwen.
  • Wonen betaalbaar houden voor huurders en kopers.
  • Wijken en buurten verbeteren en vitaal en leefbaar houden.
  • Sneller alle woningen verduurzamen.
Veel mensen hebben dagelijks last van de crisis op de woningmarkt. Daarom willen wij snel aan de slag. Maar we kunnen het niet alleen. Goed wonen moet ook topprioriteit zijn van het volgend kabinet. We vragen dat kabinet mee te doen en ons te helpen: 
Door een actievere rol te spelen op de woningmarkt. Een minister van Wonen moet de regie op het woningbouwprogramma nemen. Met financiële steun en door de condities voor onze investeringen te verbeteren. Door minder regels en meer ruimte om in de praktijk goed samen te werken. Wij willen aan de slag! Daarom presenteren we vol overtuiging de Actieagenda Wonen.
 
Download de Actieagenda Wonen (pdf)

Bekijk in 1,5 minuut de hoofdlijnen van de Actieagenda Wonen: