Maar liefst 94 inzendingen So you think you can BUILD challenge

In januari 2021 ging de challenge So You Think You Can BUILD van start, waarin de markt werd uitgedaagd om met innovatieve voorstellen te komen om de realisatie van betaalbare sociale huurwoningen in Nederland mogelijk te maken en te versnellen. Dit leverde maar liefst 94 inzendingen op. Een geweldig resultaat: conceptueel bouwen leeft!
De komende 10 jaar moeten zo’n één miljoen nieuwe woningen gebouwd worden, waarvan ca 30% in de sociale huursector. Wonen Zuid, Area, Domijn, Tiwos, Zayaz, Maasvallei, Thuis bij Antares, ZOwonen, Wonen Limburg en Alwel hebben met de challenge So you think you can BUILD de markt om hulp gevraagd, met 94 ideeën als resultaat. Een selectiecommissie met vertegenwoordigers van de corporaties die het initiatief namen, aangevuld met externe specialisten beoordelen de inzendingen. Deze selectiecommissie zal haar selectie voorleggen aan de jury, onder voorzitterschap van prof. Thijs Asselbergs.

Livestream Finale: 7 juli
De challenge wordt afgesloten met een feestelijke finale. De finale wordt live uitgezonden en gestreamd vanuit de High Tech Campus Eindhoven. 
Naast de finalisten is een beperkt aantal genodigden live aanwezig.

Om de finale via de livestream online te volgen kun je je hier aanmelden.
Wil je meer weten over deze challenge? Bezoek dan de website www.soyouthinkyoucanbuild.com