Wateroverlast in Maastricht en omstreken

Maastricht, 13 september 2023

De afgelopen tijd werd Maastricht en omstreken meermaals geconfronteerd met hevige regenval. Door klimaatverandering zien we dit soort hevige regenval helaas steeds vaker. Veel bewoners van Maasvallei ondervinden hier veel hinder van.

Door de hoosbuien raakt het riool van de Gemeente Maastricht overbelast en kan de hoeveelheid water niet afvoeren. Ook de extra pompen die Maasvallei in het verleden heeft geplaatst om water naar de riolering van de Gemeente Maastricht af te voeren, kunnen in zo’n situatie het overtollige water niet kwijt.

We vinden het heel vervelend dat u mogelijk wateroverlast ondervindt. We stellen alles in het werk om alle meldingen zo snel mogelijk af te handelen. Op de plekken waar het water op dit moment nog overlast veroorzaakt, werken we er hard aan om dit af te voeren.
Om tot toekomstbestendige oplossingen voor deze weerextremen te komen, overlegt Maasvallei intensief met diverse partijen en adviseurs. We vragen uw begrip voor het feit dat wij niet per direct een structurele oplossing hebben voor dit natuurgeweld. Dat neemt niet weg dat we absoluut oog hebben voor uw situatie en dat we er voor u zijn bij vragen of om u een luisterend oor te bieden. Hiervoor zijn we bereikbaar op telefoonnummer 043-3683737.

Heeft u schade?
In het geval u schade aan uw bezittingen heeft opgelopen als het gevolg van wateroverlast, neem dan eerst contact op met uw verzekering om de schade daar te melden. U hoort dan via uw verzekering welke vervolgstappen u moet nemen. Schade aan uw woning kunt u bij ons melden via ons telefoonnummer 043-3683737.

In onderstaad overzicht staat bij wie je waarvoor terecht kunt: