Sarah Klein Haneveld nieuwe directeur-bestuurder Woningstichting Maasvallei

Maastricht, 26 april 2023

Sarah Klein Haneveld is met ingang van 1 mei 2023 benoemd tot directeur-bestuurder van Woningstichting Maasvallei Maastricht. Sarah Klein Haneveld was al bijna een jaar interim directeur-bestuurder van Maasvallei na het vertrek van Alex Meij die wethouder werd in de gemeente Maastricht.

Klein Haneveld heeft 25 jaar ervaring in de volkshuisvesting als strategisch adviseur, interim-manager en bestuurder. Voorheen was ze lid van de RvC van Maasvallei.  Afgelopen jaar heeft zij de organisatie zeer goed leren kennen en succesvol leiding gegeven aan Maasvallei, de organisatieontwikkeling, het nieuwe ondernemingsplan, het strategisch plan en de ketensamenwerking op het gebied van vastgoedonderhoud.

Paul Stallenberg, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Van medewerkers, de OR en de huurdersvereniging ontvingen we dermate veel positieve signalen over haar functioneren dat we besloten hebben om in gesprek te gaan met de Autoriteit Woningcorporaties (AW) over haar beoogde benoeming. Gelet op de aantoonbaar brede steun en het gediende volkshuisvestelijke belang, heeft de AW een positieve zienswijze verstrekt. We zien dit als een grote stap voorwaarts, en feliciteren zowel Sarah Klein Haneveld als Maasvallei”.

Sarah Klein Haneveld: “Ik ben erg verheugd om met Maasvallei de volkshuisvestelijke opgaven en ambities verder vorm te geven. Maasvallei is een wendbare energieke organisatie die in samenwerking met bewoners en partners het verschil kan maken in goed wonen, goed leven”.

De Raad van Commissarissen is ervan overtuigd dat de ervaring en het leiderschap van Sarah Klein Haneveld haar in staat stelt om de beoogde groei en ontwikkeling van woningstichting Maasvallei verder te realiseren.