Belangrijk nieuws: Wet goed verhuurderschap

We hebben belangrijk nieuws voor u dat invloed kan hebben op uw huurervaring: de nieuwe Wet goed verhuurderschap. Deze wet is ingevoerd op 1 juli 2023 om uw rechten en bescherming als huurder te versterken en de kwaliteit van de huursector te verbeteren.
Wat betekent deze wet voor u?

De nieuwe wet legt strengere normen en regels op aan alle verhuurders. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat uw woonsituatie veilig en comfortabel is. Veel van deze normen en regels waren al standaard voor Maasvallei als professionele verhuurder, dus we zijn blij dat deze wet nu dezelfde eisen stelt aan alle verhuurders.

Belangrijke punten uit de wet:
  1. U mag het gehuurde alleen gebruiken voor het doel dat met Maasvallei is afgesproken. Maasvallei legt dit al vast in de huurovereenkomst die u met ons heeft.
  2. Maasvallei mag alleen met uw toestemming de woning betreden, tenzij er sprake is van dringende noodsituaties, noodzakelijke werkzaamheden, renovatie waar u mee akkoord bent gegaan of waarvoor de rechter akkoord heeft gegeven, als u dit moet toestaan ten behoeve van een naburig erf of bezichtiging voor verkoop of nieuwe verhuur.
  3. De wet schrijft voor dat huurders geïnformeerd moeten worden over waar informatie gevonden kan worden over o.a. huurbescherming, de jaarlijkse huurverhoging en waar u zelf een huurprijscheck kan doen op basis van het woningwaarderingsstelsel*. U vindt deze informatie op onze website, in uw klantportaal of via onderstaande links*.
  4. Er zijn duidelijke procedures en regels om geschillen op een eerlijke en transparante manier op te lossen. Uiteraard heeft het onze voorkeur er samen met u uit te komen. Als dat niet lukt, kunt u zich wenden tot onafhankelijke commissies zoals klachtencommissie Qwestie, de Huurcommissie, het meldpunt klachten verhuurder bij uw gemeente of de rechter.
Blijf op de hoogte
We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van uw rechten en verplichtingen onder de nieuwe Wet goed verhuurderschap. Raadpleeg de volledige wetstekst of neem contact op met een juridisch adviseur als u specifieke vragen heeft of stel ze aan Maasvallei via 043 368 37 37 of info@maasvallei.nl.
*