Energietoeslag nog niet gehad? Vraag hem dan nu aan!

De energietoeslag helpt u uw hoge(re) energiekosten te betalen. U ontvangt maximaal 1.300 euro. De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen tot en met 130 procent van het sociaal minimum. Veel huishoudens hebben in november automatisch de energietoeslag op hun rekening gekregen. Heeft u de energietoeslag niet automatisch gekregen? Dan kunt u zelf een aanvraag doen via www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag.

Hulp nodig?
Voor hulp bij het aanvragen kunt u terecht bij de wijkservicepunten van Trajekt in De Heeg, Wittevrouwenveld, Mariaberg en Malberg. Daar kunt u op dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen. Op dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur is het Informatiepunt Digitale Overheid in Centre Céramique open voor afspraken (tel. 043 350 56 00).

Neem altijd de volgende dingen mee:
• Inloggegevens van DigiD (ook van je partner als u die heeft);
• Een geldig Nederlands paspoort of Identiteitskaart (géén rijbewijs);
• Uw bankpas;
• Gegevens over uw inkomen en de inkomsten van uw eventuele partner.

Vragen over de energietoeslag?
Kijk op www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag voor de antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ook bellen met 14 043. Of stuur een e-mail naar energietoeslag@maastricht.nl.
Energietoeslag krijgen heeft geen gevolgen voor een eventuele uitkering of andere toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag.