Woningstichting Maasvallei benoemt Debbie Heesakkers tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen

Maastricht, 27 januari 2023

Op 15 december 2022 heeft de Raad van Commissarissen (RvC) van Woningstichting Maasvallei Maastricht ingestemd met de benoeming van Debbie Heesakkers tot lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Zij volgt daarmee Sarah Klein Haneveld op, die per juni 2022 is teruggetreden als lid van de RvC om de functie van Interim-bestuurder van Maasvallei te bekleden.

Debbie Heesakkers is de afgelopen 18 jaar in diverse functies werkzaam geweest binnen de (semi) overheid. De rode draad door haar carrière is Volkshuisvesting, Als wethouder heeft ze bestuurlijke ervaring opgedaan onder meer op gebied van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, integrale aanpak van de wijken en grondexploitaties.

In 2021 heeft ze de overstap gemaakt van de lokale overheid naar de Volkshuisvesting. Als programmamanager Herstructurering bij woningcorporatie Woonwenz (Venlo-Blerick) is ze onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van het herstructureringsprogramma en adviseert op strategisch niveau. Daarnaast is ze lid van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Woningbelang (Valkenswaard), waar ze verantwoordelijk is voor de portefeuille Volkshuisvesting, Juridisch en Huurders.

Paul Stallenberg, Voorzitter van de RvC, is verheugd met de toetreding van Heesakkers: “Haar ruime kennis en ervaring binnen het bestuurlijk en volkshuisvestelijk domein is waardevol voor Maasvallei en wij zijn ervan overtuigd dat zij een goede kritische invulling aan haar rol als commissaris gaat geven.”

Debbie Heesakkers ziet uit naar haar rol als commissaris. “Woningcorporaties hebben nog nooit voor zulke grote uitdagingen gestaan als nu. Het woningtekort, de verduurzamingsopgave, leefbare wijken, de vergrijzing, om er maar een paar te noemen. Al deze ontwikkelingen hebben invloed op de volkshuisvestelijke opgave en dat terwijl de middelen schaarser worden. En dat betekent keuzes maken, kostenreductie, innovatiever werken èn samenwerken. Ik kijk er naar uit om met de collega’s van de RvC en de gehele organisatie van Maasvallei een bijdrage te leveren aan deze grote opgaven.”