Maasvallei gaat 60 sociale huurwoningen bouwen aan de Groene Loper

Maasvallei gaat op het perceel tussen de Bauduinstraat en de Groene Loper een plan realiseren. De eerste plannen zijn gemaakt, waarbij architect Fred Humblé betrokken is. Er worden 80 appartementen gebouwd voor de sociale huursector, er worden 6 bestaande woningen gerenoveerd en er komen 8 nieuwe (koop)woningen voor de vrije sector. Op deze manier ontstaat er een goede mix. Tevens realiseert Maasvallei op deze manier sociale huurwoningen aan de Groene Loper, wat een zeer gewenste toevoeging is aan het programma van de Groene Loper.
 
Van de 80 sociale huurwoningen worden 20 woningen voor Servatius ontwikkeld. De andere 60 woningen neemt Maasvallei zelf in exploitatie. Er zal een mix worden gerealiseerd van 1- en 2-slaapkamer appartementen. Een gedeelte van deze 60 woningen zullen worden verhuurd onder de eerste aftoppingsgrens voor € 619,01 per maand (prijspeil 2020). Het andere deel wordt verhuurd voor € 737,14 (prijspeil 2020).
 
Op dinsdag 18 februari zijn omwonenden en bewoners hierover ingelicht tijdens een informatieavond.

De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt en wordt een aannemer geselecteerd. De bouw zal naar verwachting starten in 2021 waarna het gebouw in gebruik zal worden genomen in 2022.