Veilig, goed en betrouwbaar

Welkom!
Je bent (bijna) klaar met je middelbare school. Of misschien heb je lekker een tussenjaar gehad. In elk geval, het is tijd voor misschien wel de mooiste periode van je leven: studeren. Als je in Maastricht gaat studeren en je zoekt een studentenkamer of studio... Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden studentenkamers en studio’s op perfecte locaties. Waar vind je deze? Bij ons, aangeboden via Maastricht Housing. Wij hebben zo'n 600 studentenkamers en studio’s op verschillende locaties, kort bij de vestigingen van de Universiteit Maastricht.

Shoppen, lekker opstap gaan en boodschappen doen. Op kamers gaan kost al gauw veel geld. Daarom houdt Maasvallei voor de student de huurprijzen zo laag mogelijk. Tevens kun je vaak in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit is afhankelijk van de huurprijs en jouw situatie.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een studentenkamer, dien je:
- ingeschreven te staan bij Maastricht Housing. Je kunt alleen via Maastricht Housing reageren op onze kamers òf voorgedragen worden door een vertrekkende huurder;
- maximaal 27 jaar oud te zijn;
- student te zijn. Hiervoor dien je een bewijs van inschrijving van je huidige / toekomstige studie aan ons te overhandigen.
- Voordragen: Het is alleen mogelijk om een student voor te dragen bij studentenkamers. Helaas is dit niet mogelijk bij studio’s.

Maastricht Housing
Maastricht Housing is de bemiddelende factor voor onze studentenkamers. Onze kamers kunnen hier dagelijks op worden geadverteerd. Dus: ga jij studeren in Maastricht? En ben je op zoek naar een woonruimte? Vul dan het inschrijfformulier in op de website van Maastricht Housing. www.maastrichthousing.nl. Je betaalt hier eenmalig €35,- inschrijfgeld.

Maasvallei heeft ook twee jongerencomplexen, Cruyshaag en Bombeydaal. Deze worden geadverteerd op een andere website, namelijk ‘Thuis in Limburg’. Hier kun je je gratis inschrijven via www.thuisinlimburg.nl.

Werkwijze
Voor onze studenten hebben wij een nieuwe, moderne manier van werken. Wanneer een student een kamer of studio heeft geaccepteerd, is de volgende stap om het huurcontract te ondertekenen. Voorheen diende de student naar ons kantoor in Amby te komen en werd hier ondertekend. Tegenwoordig kan dit huurcontract digitaal worden ondertekend. Dus…. geen gedoe meer om in Amby te komen. Het contract digitaal ondertekenen en de woning is van jou!

Studentenapp
Ook Maasvallei gaat met de tijd mee! Wij hebben een web-app ontwikkeld, speciaal voor studenten. Hier staat alle informatie op over onze complexen. Van foto’s van het complex, tot informatie over het omgaan met afval op die locatie, tot de mogelijkheid om reparatieverzoeken door te voeren, en ga zo maar door. Middels deze link kom je bij de web-app.

Let op! Deze web-app is op dit moment alleen beschikbaar voor de volgende studentencomplexen: Nassaulaan, Cruyshaag, Lakenweverstraat, Bolderikweerd, Lavendelweerd, Sileneweerd en Kruisherengang.